ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ  

Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις

Μαθήματα Μαθήματα

Εξετάσεις Εξετάσεις

Πρόγραμμα Πρόγραμμα

Διαμονή/Σίτιση Διαμονή/Σίτιση

Οικονομική Ενίσχυση Οικονομική Ενίσχυση

Αίτηση Αίτηση

Συμμετέχοντες Συμμετέχοντες

Χορηγοί Χορηγοί

Επικοινωνία Επικοινωνία

Αρχική Σελίδα Αρχική Σελίδα

 

ΕΤΗΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

18ος ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Αφίσα
Σχολείου

Το φετινό, 18ο Σχολείο Προχωρημένης Φυσικής Ηρακλείου, θα εστιαστεί στο θεματικό κύκλο της Κβαντικής Οπτικής και Κβαντικής Πληροφορίας. Τα θέματα αυτά αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της σύγχρονης έρευνας τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πειραματικό επίπεδο. Θα περιγραφούν θεαματικές εξελίξεις στην τεχνολογία πηγών σύμφωνης ακτινοβολίας καθώς και μετρήσεων μεγάλης ακριβείας, οι οποίες έχουν επιφέρει πρωτόγνωρες δυνατότητες πειραματικού χειρισμού της ύλης όσο και του φωτός, όπως για παράδειγμα την ψύξη ατόμων και τη δημιουργία συμπυκνωμάτων Bose-Einstein, ατομικών laser, την παραγωγή ισχυρά πολωμένων ατόμων και μορίων, τη χειραγώγιση μεμονωμένων ατόμων και φωτονίων, τη δημιουργία διεμπλεκόμενων καταστάσεων (entangled states) ύλης φωτός και φωτός-ύλης, απαραίτητα εργαλεία για την επίτευξη κβαντικού υπολογιστή, κβαντικής πληροφορίας και κρυπτογραφίας. Σαν συνέπεια αυτών των εξελίξεων, κβαντικά φαινόμενα που παραδοσιακά θεωρούνταν "παράδοξα", όπως λόγου χάρη η "γάτα του Schrodinger", έχουν μεταμορφωθεί σε πεδία πρωτοποριακής βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας.

Οι φοιτητές θα αποκτήσουν μια σε βάθος εισαγωγή σε όλα τα παραπάνω θέματα μέσα από τα κύρια μαθήματα του Σχολείου. Επίσης θα υπάρξουν και πιο εξειδικευμένες διαλέξεις σχετικά με συναφείς ερευνητικές δραστηριότητες του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ).

Ο χρόνος διεξαγωγής του Θερινού Σχολείου είναι από τη Δευτέρα 3 Ιουλίου έως και την Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2006. Στο τέλος του σχολείου θα δοθούν και πληροφορίες για τις δυνατότητες μεταπτυχιακών σπουδών στο Τμήμα Φυσικής.

Στο Σχολείο θα γίνει δεκτός ένας μικρός αριθμός πτυχιούχων ή/και φοιτητών Φυσικής ή άλλων συναφών Τμημάτων Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής: Χατζηδημητρίου Δέσποινα
Πληροφορίες - Εγγραφές: Νίκος Κυβερνητάκης - Συνάνης
Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Φυσικής, Τ.Θ 2208, 71003 Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ.: +30-2810-394200, Fax: +30-2810-394201, email: therino@physics.uoc.gr
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
κα Ε. Καντιδάκη, 2810-394003
κα Δ. Χατζηδημητρίου, 2810-394212
κος Ι. Κομίνης, 2810-391473
Ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων: 20 - 06 - 2006 (Η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων άλλαξε)

Λογω αδυναμίας παραλαβής ταχυδρομείου κατά τη διάρκεια των φοιτητικών καταλήψεων, παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο θερινό σχολείο να αποστείλουν αίτηση και βιογραφικό (έτος σπουδών, μέσο όρο βαθμολογίας, επίπεδο γνώσης κβαντομηχανικής) στα ακόλουθα email dh@physics.uoc.gr και cc στο ikominis@iesl.forth.gr


© 2003 Πανεπιστήμιο Κρήτης - Τμήμα Φυσικής webmaster@physics.uoc.gr