ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ  
Επιλογές

Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις

Μαθήματα Μαθήματα

Πρόγραμμα Πρόγραμμα

Διαμονή/Σίτιση Διαμονή/Σίτιση

Αίτηση Αίτηση

Συμμετέχοντες Συμμετέχοντες

Συνδέσεις Συνδέσεις

Αρχική Σελίδα Αρχική Σελίδα

 

ΕΤΗΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

17ος ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Αφίσα
Σχολείου

Το ετήσιο Σχολείο Προχωρημένης Φυσικής που γίνεται αδιάλειπτα τα τελευταία 16 χρόνια στο Ηράκλειο, αλλάζει μορφή!

Από φέτος, η χρονική του διάρκεια μειώνεται σε εννέα ημέρες, ενώ ταυτόχρονα οι σειρές γενικών μαθημάτων και ειδικών διαλέξεων αντικαθίστανται από συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, διαφορετικές κάθε χρονιά. Στις ενότητες αυτές θα γίνεται σε βάθος παρουσίαση θεμάτων τα οποία αποτελούν ερευνητικές περιοχές αιχμής του Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Κρήτης. Όλα τα μαθήματα θα γίνουν την πρώτη εβδομάδα του Σχολείου, ενώ τις δύο ημέρες του Σχολείου κατά την δεύτερη εβδομάδα θα γίνει παρουσίαση ερευνητικών ομάδων του τμήματος καθώς και ορισμένες πιο εξειδικευμένες ομιλίες. Επίσης, θα δοθούν πληροφορίες για τις δυνατότητες μεταπτυχιακών σπουδών στο Τμήμα.

Ο φετινός 17ος κύκλος του θερινού σχολείου είναι αφιερωμένος στην Υπολογιστική Φυσική, η οποία είναι μια ευρεία και μοντέρνα περιοχή της φυσικής, με ποικίλες χρήσεις σε όλους τους κλάδους της φυσικής, αλλά και με μεγάλες διεπιστημονικές δυνατότητες έρευνας. Υπολογιστικά θέματα απασχολούν ερευνητικά, εκτός από πολλές ομάδες του Τμήματος Φυσικής, ομάδες από άλλα συγγενή τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς και του αδελφού Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, το οποίο βρίσκεται επίσης στο Ηράκλειο.

Ο χρόνος διεξαγωγής του Θερινού Σχολείου είναι από τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου έως και την Τρίτη, 12 Iουλίου 2005.

Στο σχολείο θα γίνει δεκτός ένας μικρός αριθμός πτυχιούχων ή/και φοιτητών Φυσικής ή άλλων συναφών Τμημάτων Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Προβλέπεται η κάλυψη των εξόδων διαμονής (σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο) φοιτητών που θα παρακολουθήσουν το πλήρες πρόγραμμα του σχολείου και που θα έρθουν από περιοχές εκτός Ηρακλείου. Επίσης θα καλυφθούν και τα έξοδα ταξιδιού (με πλοίο, σε οικονομική θέση).

Πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής: Χατζηδημητρίου Δέσποινα
Πληροφορίες - Εγγραφές: Νίκος Κυβερνητάκης - Συνάνης
Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Φυσικής, Τ.Θ 2208, 71003 Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ.: +30-2810-394200, Fax: +30-2810-394201, email: therino@physics.uoc.gr
Ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων: 27 - 05 - 2005


© 2003 Πανεπιστήμιο Κρήτης - Τμήμα Φυσικής webmaster@physics.uoc.gr